Olen kaivannut jonkin aikaa jo portinpieleen jonkinlaista amppelitelinettä postilaatikon entiselle paikalle. Tämä ajatus lähti eräästä kuvasta, jonka näin.  Mutta mistä heinäseipäitä saisin kaupunkioloissa? No onhan täällä ympärikunnissa vielä maaseutuakin jäljellä, mutta en nyt ihan ilennyt lähteä maaseutuajelelulle ruinaamaan vanhoista maalaistaloista seipäitä. Olisivat varmaan pitäneet ihan hulluina. Monessa maatalossahan seipäät poltettiinkin, kun lehmistä luovuttiin.

 

Kirpputorilta sitten löysin kolme seivästä, jotka heivasin mukaani. Alunperin olin laittamassa pelkkää koukkua seipääseen, johon amppelin saisi roikkumaan, mutta sitten osui silmiini tämä kylttikoukku koreineen kukkaostoksilla ollessani. Tämähän sopii kuin nenä päähän portille! Isäntä laittoi seipään alapäähän Pinotexia, jottei maanalla olevat osat happanisi. Seipään näkyvä osa on tarkoitus myös suojata värittömällä puunsuojalla tai Vithrillillä, jottei lahottajasienet iske.

Kyllä on seiväsviritykseni saanut ihailuja täällä naapureilta. Toivottavasti se antaa hyvää mieltä ohikulkijoillekkin. Ajattelin kyllä, että täytyyköhän tämän viereen laittaa kyltti, että "kuseta koirasi muualla".  Joskus ennenvanhaan postilaatikomme jalka tuntui toimivan jonkinlaisena uroskoirien merkkauspaikkana portinpielessä . Seipään asensin hieman kauemmaksi tien reunasta, jos se auttaisi asiaan.

 

 

Tämäkin seipään tervasin. Kuva on otettu myöhemmin kesällä, joten ympäristökin vihertää ihan eri tavalla kuin aikaisemmissa kuvissa. Kukatkin päässeet täyteen loistoonsa.