Sain suunniteltavaksi kakunkoristeet kahden 30 v täyttävän naisen yhteissynttäribileisiin. Synttäreillä oli teemana 20-luku. Ideat oli aika vähissä, mutta ajattelin kokeilla tehdä korkokenkiä sokerimassasta. Olin tilannut ebaystä silikonisen korkomuotin enkä ollut vielä koskaan sitä käyttänyt. Muut osat kenkiin suunnittelin itse. Piirsin pohjan mallin kengänpohjallisen avulla. Muut osat löysin pinterestistä, joita vaan hieman suurensin. Youtubesta otin mallia kengän kokoamiseen.

DSC_0346.jpgDSC_0349.jpg

Rakensin pahvista kengille kuivatusalustan. Pari ensimmäistä kenkäkokeilua lensi roskikseen koska en ollut älynnyt teipata kuivatusalustaa etupäästä kiinni pahvialustaansa. Kengät pääsivät liikkumaan ja pohjat menivät poikki . Toisesta koron vierestä ja toisesta päkiän kohdalta.

DSC_0342.jpg

Kenkien kanssa tein muutamat ruusut koristeeksi. Pari hopeista ja yhden kultaisen. Ruusut on maalattu elintarvikesprayllä.

DSC_0339.jpg

DSC_0351.jpg

Lopulta sain koristeet valmiiksi. Ikävä kyllä etummainen kenkä hajosi vielä kuljetuksessa eikä sitä saanut enää korjatuksi. Toisestakin kengästä hajosi eturemmi mutta se pysyi muuten kasassa. Koristeet oli vaikeasti kuljetettavia sillä ne olivat kookkaita. Vastasi 38 numeroista oikeaa kenkää.

Harmitus oli hirveän suuri sillä olin rakentanut niitä kuin Iisakin kirkkoa :( Jouduin tekemään pika pikaa uuden koristeen olemassaolevista ylijäämäruusuista sekä kirjaimista.

DSC_0363.jpg

Ihan kaunis kakku siitä tuli kaikesta huolimatta. Kakut oli tehty jo valmiiksi. Päällystin vaan ne sokerimassalla ja tein helminauhakoristeen alareunaan. Päällä olevat koristelaatat sai nostettua kakun päältä pois kun oli aika leikata kakkua.

DSC_0361.jpg

Kenkäkoristekakku valmiina.

DSC_0362.jpg