Olen pitkään ihastellut netissä kuppikakkusaippuoita enkä ole missään nähnyt niitä myytävänä.

Niimpä päätin tilata valmista saippuamassaa ja tehdä niitä itse. Saippuamassan tekoon en nyt ihan ekalla kerralla uskaltanut käydä.

IMG_20190106_201020.jpg

Tilasin siis Limepopilta valmista saippuamassaa sekä vaahtoutuvaa kylpyainetta, joka tosin oli saanut kuljetuksessa hieman osumaa. 

vaahtoutuva%20kylpytuote.jpg

saippuamassat.jpg

Eipä hätää! Siirsin sen tyhjään karkkilaatikkoon. Saippuamassojen lisäksi tilasin muutaman värin ja kuivattua laventelia.

kuppikakut.jpg

Aloitin sulattamalla saippuamassan ja värjäämällä senMica värillä tumma suklaa. Kaadoin silikonimuotteihin ja hetken aikaa niitä katsoessani ne näyttivät aivan harmailta. Sulatin massat uudelleen vesihauteessa ja lisäsin tummaa leivontakaakaota, jolla sain kauniimman värin. Osan kaakaosta liotin ensin tilkkaan kookosöljyyn. Osan taas siivilöin suoraan sulaan saippuamassaan. Sinne jäi muutama kaakaopaukku mutta ei se haittaa. Kovin paljon kun ei voinut sekoitella ettei tulisi paljon ilmakuplia. Kun massa oli laitettu silikonimuotteihin suihkautin päälle vielä isopropyylialkoholia, joka poistaa pinnalta ilmakuplia. Muutama sinne siltikin jäi. Pienet kukkakoristeet laitoin kuppikakkupohjien kanssa samaan aikaan jähmettymään.

Kun pohjat ja koristeet olivat jähmettyneet noin muutaman tunnin tein vaahdon kuppikakkujen päälle.

Otin vaahtoutuvaa kylpytuotetta muovikippoon ja vatkasin sen sähkövatkaimella. Sulatin saman verran saippuamassaa ja sekoitin vaahdon joukkoon vatkaten edelleen vatkaimella. Muutaman tipan laitoin sekaan myös Laventelin tuoksuista tuoksuöljyä. Tavallinen saippuamassa kovettaa hieman vaahtoa. Pursotin valmiin vaahdon kuppikakkujen päälle ja koristelin kuivatulla Laventelilla ja pienillä saippua kukilla. 

valmiit%20kuppikakut.jpg