Joskus tuli tilattua Kiinasta korkokenkämuotti ja nyt innostuin tekemään suklaasta kakun päälle korkokenkäkoristeita. Käytin nyt Wiltonin Candymelts suklaata, jota ei tarvitse temperoida. Sulatus riittää. Ensimmäiset kengät hajosivat mikä mistäkin kohtaa, kunnes löysin oikean tekniikan tutustumalla englanninkielisiin Youtube videoihin.

IMG_20190509_211804.jpg

Tämä kenkä oli ensimmäinen, joka kesti ehjänä. Onneksi ne epäonnistuneet pystyi sulattamaan ja käyttämään suklaan uudelleen. Tähän kenkään jäi vielä sisälle valumia, mutta ei niitä kukaan sieltä niin tarkkaan katsele. Kengän sisälle voi laittaa myös vaikka suklaakonvehteja, jolloin valumat ei näy.

IMG_20190510_193056.jpg

Youtube videoita katselemalla löysin vinkin että kenkä kannattaa laittaa tähän asentoon jääkaappiin jähmettymään. Näin ei tullut rumia valumia kengän sisäpohjaan.

IMG_20190510_185320.jpg

Kun ensimmäinen kerros suklaata oli jähmettynyt noin puolisen tuntia jääkaapissa laitoin vielä toisen suklaakerroksen.

IMG_20190510_184931.jpg

Lopuksi kenkä saa jähmettyä jääkaapissa useamman tunnin tai vaikka seuraavaan päivään. Muotista näkee milloin kenkä alkaa irtoamaan muotin reunoista. Kun se on kunnolla jähmettynyt irtoaa kenkä todella helposti muotista. Lopuksi kengän voi koristella haluamallaan tavalla.